ذهن درستکار
چرا تا این حد برایمان سخت است که با یکدیگر کنار بیاییم؟ همه ما مدتی است که در این وضعیت گیر افتادهایم. خب حداقل بیایید تمام تلاشمان را بکنیم تا بفهمیم چرا اینقدر راحت به گروههایی متخاصم تقسیم میشویم که هریک به حقانیت و درستکاری خود یقین دارند.
امیدوارم روش جدیدی برای فکرکردن درباره دو موضوع بسیار مهم، آزاردهنده و تفرقهانگیز در زندگی انسان، یعنی سیاست و مذهب، به شما عرضه کنم. در کتابهای آداب معاشرت، به ما گفته میشود نباید درباره این موضوعات بحث کرد؛ ولی من میگویم این کار را انجام دهید. سیاست و مذهبْ تجلی روانشناسی اخلاقاند و فهم آنها به نزدیکشدن افراد به یکدیگر کمک میکند. هدف من در این کتاب این است که مقداری از تندی، خشم و تفرقهانگیزی این موضوعات را بیرون بکشم و بهجای آنها حیرت، شگفتی و کنجکاوی قرار دهم.
—
هدف اصلی این کتاب این است که ضمن انتقال بخشی از یافتهها و نظریههای روانشناسی اخلاق، این امکان را به ما بدهد که عقاید اخلاقی متقابل و متفاوت را راحتتر بشنویم و درک کنیم. خصوصاً در فضای به شدت دوقطبی و جناحبندیشدهی امروز که هر تفکر سیاسی و دینی همیشه خود را حق میداند و دیگری را باطل، این کتاب میتواند کمک کند تا چند صدایی و گفتگو راحتتر شود و بحثهای پرتنش و اغلب بیفایده جای خود را به درک متقابل و گفتگوی سازنده دهد.
جاناتان هایت، نویسندهی این کتاب، یکی از شناختهشدهترین روانشناسان اخلاق به حساب میآید و در حال حاضر استاد دانشگاه نیویورک است. او در این کتاب سه حرف اصلی مطرح میکند که یادآوری هر کدام از این سه نکته به هنگام کشاکشهای اخلاقی سودمند خواهد بود.
لطفا گزینههای مورد نظر خود را انتخاب کنید. با تغییر گزینهها قیمت ممکن است تغییر کند.
حجم
۴۰۰صفحهقطع
رقعی۱۴×۲۱ سانتیمترناشر
انتشارات نوینمترجم
امین یزدانی، هادی بهمنیچاپ
اول۱۳۹۹
نویسنده کتاب
جاناتان هایت
جاناتان هایت (Jonathan Haidt) روانشناس اجتماعی و استاد دانشگاه نیویورک است. او اهل ایالات متحده آمریکا و متخصص روانشناسی اخلاق است. دو مجلهٔ فارین پالیسی و پراسپکت جاناتان هایت را در فهرست برترین اندیشمندان جهان قرار داده اند. از کتابهای مطرح او می توان به ذهن درستکار (The Righteous Mind)، فرضیه خوشبختی (The Happiness Hypothesis)، کدنویسی مغز آمریکایی (The Coddling of the American Mind) و .. اشاره کرد.